Elif 9 yaşında, ilkokul 3. sınıf öğrencisi bir kızdır. Elif'in ilgilendiği üç tane ilgi alanı vardır. Birincisi jimnastik, ikincisi piano ve üçüncüsü ise hikaye yazmaktır.

Elif bu ilgi alanlarından birini meslek olarak seçecektir. Fakat bir sıkıntısı vardır. Hangisini meslek olarak seçeceğine karar veremiyormuş.

Elif geçen senelerde jimnastiğe çok sarmıştı. Evde kendisi bilgisayardan jimnastik videoları izliyordu. Annesi bunun üzerine Elif'i jimnastik kursuna yazdırdı. Elif okul zamanı ve yaz tatilinde jimnastik kursuna devam etmişti.

Aynı zamanda Elif kağıtlara hikayeler yazıp bunları kitap haline getirmeye çalışıyordu. Bunu gören babası güzel hikayeler yazarsan sana internette bir hikaye bloğu açarım dedi. Elif çok sevindi ve kağıtlara hikayeler yazmaya devam etti.

Elif'in evde küçük bir orgu vardı. Bu orgla zaman zaman müzik çalıyordu. Annesi bir gün Elif'e bir piano kursuna yazdırdığını söyledi. Elif mutluluktan havaya uçarak ne zaman ne zaman diye haykırdı. Annesi hafta sonu pazar günleri gideceğini söyledi. Elif pazar gününün gelmesini çok istiyordu. O günü iple çekiyordu. Nihayet pazar günü gelmişti. Elif hazırlanarak yola koyuldu. Elif artık piyona çalmayı öğrenmeye başlamıştı.

Elif'in babası bir gün kağıda yazdığı hikayelerin hepsini toplayarak okudu. Bazılarını çok beğendi. Sana hemen bir internet bloğu açmamız gerek dedi. Babasıyla beraber hikayelerden beğendiklerini yazmaya başladılar.

Bir gün piano kursundayken öğretmeni herkese teker teker hangi mesleği seçeceklerini sordu. Elif parmak kaldırarak ben yazar olacağım dedi. Hatta internette bir bloğum var dedi. Arkada oturan yaşı büyük bir bayan gir bakalım telefondan senin hikayelerine bakalım belki yorum yazarım dedi. Arkadan piano hocası biliyor musun Elif'in hayal gücü çoook geniş dedi. Elif o an verdiği karardan dolayı çok mutlu oldu.