Bilge Kuş ve Zeplin - Hikaye


Bir zamanlar bilgin mi bilgin bir kuş yaşarmış. Bu kuşun özelliği sadece bilgili olmak değilmiş. Bu kuşu büyükler göremezmiş. Sadece küçük çocuklar görebilirmiş. Bu kuşa bütün çocuklar dertlerini anlatırmış.

Bu kuşun en iyi arkadaşı Zeplin adında bir kızmış. Bilge Kuş ikide bir Zeplin'in evine gidermiş. Zeplin boş zamanlarında zaman makinesi yapmak için uğraşıyormuş.

Yine o günlerden bir gün Bilge Kuş, Zeplin'in evine ziyarete gitmiş. Zeplin'in canı çok sıkkınmış. Çünkü zaman makinesini nasıl kullanacağını unutmuş. Bu sıkıntısını hemen Bilge Kuş'a anlatmış. Bilge Kuş tekrar tekrar zaman makinesini nasıl kullanacağını anlatmış.

Zeplin, Bilge Kuş'u çok iyi dinlemiş. Zeplin zaman makinesinin nasıl çalışacağını anlayınca hemen bir ay kalan doğum gününe gitmek için hazırlanmış ve yola koyulmuş.

Zeplin tam 12 yaşına girmek üzereymiş. Daha doğrusu geleceğe gidince 12 yaşına girmiş. Düşündüğü gibi de ilk hediyesini Bilge Kuş'tan almış. Bilge Kuş ona çeşitli bilgiler öğrenebileceği bir kitap hediye etmiş. Hediyelerini alır almaz Zeplin kendi zamanına geri dönmüş.

Artık Zeplin'in hem gelecekteki hediyeleri hem de kendi zamanındaki doğum günü hediyeleri olacaktı.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Çok güzel, çok yaratıcı tebrik küçük yazar:)

    YanıtlaSil
  2. bu hikayeye bayildimm gercekten zeplin cok zeki bir cocukmus

    YanıtlaSil